چطور ماشین تصادفی را از پارکینگ خارج کنیم؟

چطور ماشین تصادفی را از پارکینگ خارج کنیم؟
دسته بندی : بلاگ

آشنایی با نحوه خروج ماشین تصادفی از پارکینگ و قوانین آن

بر اساس قانون اگر تصادف رخ داده شده بین دو خودرو یا خودرو  و عابرین پیاده، منجر به آسیب جسمی و بدنی به شخص ثالث و یا عابر و یا فوت آنها شود، راننده مقصر شناخته می گردد. در این شرایط خودرو به پارکینگ منتقل می شود و در واقع نوعی مدرک برای اثبات تصادف منجر به فوت و یا جرح است. برای طی مراحل قانونی خروج ماشین تصادفی از پارکینگ با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.

چه عواملی موجب انتقال خودرو به پارکینگ می شود؟

معمولا خودروها در تصادفات به دلیل مشخصی دچار توقیف فیزیکی و انتقال به پارکینگ می شوند. مهمترین دلیل آن را می توان در فوت و یا جرح ناشی از تصادف دانست، اما با مشاهده برخی از موارد غیر قانونی دیگر توسط “راهور” امکان توقیف فیزیکی خودرو نیز وجود دارد. از جمله این دلایل می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • -تصادف منجر به آسیب دیدگی، جرح و یا فوت شخص ثالث
  • -دستور مقام قضایی برای توقیف خودرو
  • -به همراه نداشتن بیمه شخص ثالث و یا عدم ثبت نام برای آن
  • -رانندگی در شرایط مستی و عدم هوشیاری
  • -دارا بودن پلاک غیر قانونی و یا مشکوک
  • -همراه نداشتن مدارک قانونی راننده حین رانندگی و به خصوص در صحنه تصادف
  • -پارک خودرو در مناطق پارک ممنوع و یا حمل با جرثقیل

مدارک مورد نیاز برای ترخیص خودروی تصادفی

قبل از اینکه سراغ طی مراحل برای ترخیص خودروی تصادفی از پارکینگ شوید، حتما مدارک خود را کامل کنید. دقت داشته باشید در صورت نبود هر یک از مدارک ذیل و یا کپی آن بدون وجود اصل سند، درخواست شما ترتیب اثر داده نمی شود و حتما می بایست مدارک شما کامل و خوانا باشد. در ادامه با لیست مدارک مورد نیاز برای خروج ماشین تصادفی از پارکینگ آشنا می شوید:

  • -اصل برگ سبز خودرو و کارت ماشین به همراه کپی آن ها
  • -مدارک شناسایی شخص؛ شامل کارت ملی و شناسنامه به همراه کپی تمام صفحات آن
  • -اصل گواهینامه راننده به همراه کپی آن
  • -اصل بیمه نامه خودرو به همراه کپی آن
  • -اصل برگه تسویه نامه خلافی خودرو
  • -برگه تسویه شهرداری

مراحل خروج ماشین تصادفی از پارکینگ

مراحل خروج ماشین تصادفی از پارکینگ

پس از جمع آوری مدارک و مستندات لازم در مورد تصادف و مدارک شخصی می بایست مراحل زیر را به صورت گام به گام برای دریافت خودروی آسیب دیده خود اجرا کنید:

گام اول:  استعلام خودرو

معمولا اگر به علل مختلف؛ به خصوص در زمان پارک ممنوع خودروی شما جریمه و به پارکینگ منتقل شود، پیامکی برای صاحب پلاک ارسال می شود. این پیامک حاوی علت توقیف و آدرس و ساعت پارکینگ مورد نظر می باشد.

اگر پیامک برای شما ارسال نشده باشد و یا سیمکارت ثبت شده در سامانه را به دنبال ندارید، بهترین راه حل تماس با 110 و دریافت علت و آدرس پارکینگ راهور از اپراتور آن است. در سایر موارد نیز می توانید با  ارسال شماره پلاک خودروی خود به سر شماره 30005353 از وضعیت نهایی خودرو مطلع گردید.

گام دوم: آماده سازی مدارک و مستندات

در این مرحله تمامی مدارک مورد نیاز که پیش‌تر ذکر گردید را برای مراجعه به پارکینگ آماده کنید. بهتر است در اولین فرصت پس از تصادف و یا انتقال خودرو به پارکینگ برای خارج کردن آن اقدام کنید. هر چه زمان بیشتری خودرو در پارکینگ تحت توقیف باشد، هزینه نگهداری بیشتری را باید متحمل گردید.

در نهایت مالک خودرو با در دست داشتن مدارک شناسایی خودرو و شخص خود، به آدرس اعلام شده در پیامک مراجع کرده و برا ی خروج ماشین تصادفی از پارکینگ اقدام نماید. دقت داشته باشید حضور مالک خودرو در پارکینگ الزامی است و اگر بنابر دلایلی مالک توان حضور در محل را ندارد، مراجعه سایر افراد همراه با وکالت نامه رسمی از وی نیز بلامانع است.

گام سوم: پرداخت خلافی خودرو

قبل از مراجعه به پارکینگ حتما مبلغ خلافی خودرو را استعلام کرده  و آن را پرداخت نمایید. دقت داشته باشید خودرو همراه با جریمه و خلافی پرداخت نشده، ترخیص نمی شود. برای استعلام خلافی خودرو می توانید از اپلیکیشن های موجود در حال حاضر و یا مراجعه به دفاتر پلیس +10 میزان خلافی را پرداخت نمایید. دریافت یک رونوشت برای تایید پرداخت خلافی خودرو برای تسلیم به پارکینگ مورد نظر، الزامی است.

گام چهارم: مراجعه به پارکینگ

پس از طی سه مرحله اولیه بالا، به آدرس دریافت شده در پیامک مراجعه نمایید. در محل پارکینگ پس از خریداری پوشه با رنگ خلافی مودر نظر شما به ستاد ترخیص راهنمایی می شوید. پس از واریز هزینه های مربوط به جرثقیل حمل خودرو و پارکینگ و سایر هزینه های اداری، با دریافت برگه ترخیص می توانید خودرو را از پارکینگ خارج نمایید.

دقت داشته باشید که خودرو از زمان توقیف تا 24 ساعت اجازه خروج از پارکینگ را ندارد. پس از آن با ارائه مستندات ذکر شده؛ می توانید خودرو را ترخیص نمایید.

بیشتر بدانید: روش های فروش ماشین تصادفی را بدانید

نکات مهم در زمان خروج خودرو از پارکینگ راهور

نکات مهم در زمان خروج خودرو از پارکینگ راهور

  • -هنگام مراجعه برای خروج ماشین تصادفی از پارکینگ، حضور مالک و یا وکیل قانونی وی الزامی است.
  • -مسئولیت پرداخت تمامی هزینه های مربوط به پارکینگ و یا جرثقیل حمل خودرو بر عهده مالک خودروی تصادفی است.
  • -هنگام ترخیص خودرو ، تمامی بدنه و تجهیزات مربوط به خودرو را چک کنید. در صورت بروز آسیب هایی به غیر از تصادف و… بر روی آن می توانید به فرض اثبات، هزینه آن را از نیروی انتظامی دریافت نمایید.
  • -برای دریافت خودروی تصادفی حتما باید 24 ساعت از استقرار خودرو در پارکینگ بگذرد و قبل از آن مجوز خروج خودرو را ندارید.
  • -قبل از مراجعه به پارکینگ حتما تمامی مدارک و مستندات خود را به طور کامل آماده سازی نمایید.

آیا امکان ترخیص خودرو به صورت اینترنتی وجود دارد؟

ممکن است برخی افراد به علت مشغله زیاد و دور  بودن مسافت، قادر به مراجعه حضوری به پارکینگ برای طی روال قانونی خروج ماشین تصادفی از پارکینگ را نداشته باشند. در چنین شرایطی پلیس راهور امکان ترخیص خودرو به صورت اینترنتی و آنلاین را نیز فراهم کرده است. در این مورد می بایست در اپلیکیشن “پلیس من” ثبت نام کنید.

از بخش راهور به گزینه ترخیص خودرو برید و احراز هویت را کامل نمایید. در این مرحله باید با وارد کردن اطلاعاتی؛ مانند کد ملی و پلاک خودروی توقیفی، به پرداخت خلافی خودرو به صورت آنلاین بپردازید. نحوه توقیف، تصادف و سایر موارد مربوط به حمل خودرو تا پارکینگ را شرح دهید.

در صورت صحت اطلاعات مندرج شده، پیامک ترخیص به شماره همراه شما ارسال می گردد. با در دست داشتن آدرس و شماره ترخیص خودرو در تاریخ ذکر شده در پیامک، به محل مراجعه کرده و به خروج ماشین تصادفی از پارکینگ اقدام نمایید.

مروری بر نحوه خارج کردن خودرو از پارکینگ

اگر به هر دلیلی؛ به خصوص تصادفات سنگین منجر به فوت، خودروی شما به پارکینگ منتقل شده است، در سریع ترین زمان نسبت به خروج خودروی تصادفی از پارکینگ اقدام نمایید. دقت کنید که مدارک و مستندات لازم را قبل از مراجعه به پارکینگ به صورت حضوری آماده کنید. در این مطلب تمام  مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ نیروی انتظامی ذکر گردید و بهتر است قبل از هر اقدامی با این مراحل آشنا شوید.

 

مقالات مرتبط

09 فوریه 2024

از کجا ماشین تصادفی بخریم؟

وقتی به خرید ماشین دست دوم یا تصادفی می‌پردازید، باید به چند نکته مهم توجه کنید. اول از همه، باید…
09 فوریه 2024

همه چیز درباره بیمه بدنه ماشین تصادفی

امروزه به دلیل افزایش قیمت خودرو، بسیاری از مردم به دنبال خرید ماشین تصادفی می گردند تا بتوانند یک وسیله…
09 فوریه 2024

خودروی تصادفی کره ای یا خودروی صفر چینی؟

خودرو های کره ای تصادفی و خودرو های صفر چینی هر دو از انتخاب های محبوب برای خریداران هستند و…